sWeet…so sWEet….(^_^) ~

Dengan Nama ALLAH Yg Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang…

Assalamu’alaikum warahmatullah….:smile:

Maha suci ALLAH dan segala puji adalah semata-mata untuk ALLAH, TUHAN Pemerintah alam…tiada TUHAN selain ALLAH dan ALLAH Maha Besar…selawat dan salam adalah untuk junjungan besar semulia-mulia Nabi dan Rasul dan begitu juga ke atas keluarga serta sahabat Baginda semuanya…

Alhamdulillah, weekend yang lepas along dan familynya balik bercuti…gembira tak terkata dapat berjumpa dgn anak2 buahku…:grin: kali terakhir kami bertemu semasa mereka sekeluarga menghantar ku ke Puduraya lbh kurang 3 bulan yg lepas. Waktu itu aku hendak pulang ke Melaka sempena cuti semester. Si kakak, semakin besar semakin cantik kulihat…si adik pula semakin berisi tubuhnya :mrgreen: Memang geram sekali melihat mereka berdua…

Keadaan di rumah riuh-rendah dgn keletah mereka berdua. Tak menang tangan dibuatnya….:grin: Sepulangan mereka, ibu tidak putus menyediakan pelbagai juadah istimewa. Aku membantu sekadar termampu :mrgreen: Dlm keriangan dgn kehadiran si comel berdua itu, hatiku agak tersentuh sewaktu melihat keadaan ibu dan ayah melayan karenah cucu2 mereka itu. Jarang sekali dapat melihat ibu dan ayah gembira sedemikian rupa..:smile: Syukurlah…sekurang-kurangnya terubat juga kerinduan mereka selama ini pada anak menantu dan cucu2…wlupun cume 2 hari sahaja…:smile:

Buat diriku, kehadiran anak2 buah kesayanganku itu sudah cukup untuk menghilangkan seketika kerisauan dan kebimbangan yg membebani fikiranku sejak akhir-akhir ini…Masih terngiang-ngiang lagi suara mereka yg comel itu memanggil-manggil ku… “Mak Lang…Mak Lang….” Oh Alyssa…Aldrin…rindunya mak lang pd kamu berdua….:sad:

“Ya ALLAH, dgn rahmat-MU kami memohon agar KAU kekalkanlah kemesraan, keharmonian dan ikatan kasih sayang di antara kami semua…Jauhilah dan hindarilah dari sengketa dan pecah belah antara kami. Eratkan kasih sayang antara kami…Titipkan kemesraan di dalam hati2 kami…Ya ALLAH, sesungguhnya kami memohon kepada-MU kemaafan dan kesihatan yg kekal, baik dari segi agama, dunia dan seterusnya di akhirat nanti…Ya ALLAH, ampunilah dosa2 kami, bapa2 kami, ibu2 kami, datuk2 kami, nenek2 kami, kaum keluarga kami, sahabat handai kami, mukminin dan mukminat, muslimin dan muslimat sama ada yg masih hidup atau yg telah meninggal dunia…dengan rahmat-MU jua…Wahai ALLAH yg Maha Pengasih lg Maha Penyayang….
Amiin Ya Rabbal ‘Alamiiin….”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: