Menghitung Hari….~

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang…

Assalamu’alaikum warahmatullah…:smile:

Segala pujian adalah semata-mata untuk ALLAH, TUHAN Pemerintah alam…tiada TUHAN selain ALLAH dan ALLAH Maha Besar…selawat dan salam adalah untuk junjungan besar semulia-mulia Nabi dan Rasul dan begitu juga ke atas keluarga serta sahabat Baginda semuanya…

aLhamdulillah…tinggal lebih kurang 2 hari saja lagi untuk semua ummat Islam di Malaysia, menyambut kedatangan Ramadhan…namun, pada masa yang sama kedatangan bulan suci ini sedikit sebanyak telah dicemari dengan pelbagai isu yang kurang enak di luar sana…apatah lagi isu2 yang berkaitan dengan ummat Islam sendiri…isu kenyataan Pope Benedict…pengeboman, krisis serta rampasan kuasa yang berlaku di negara Thai…dan yang terkini, krisis di Iran…menurut berita yang sempat ku ikuti di TV pagi tadi, kemungkinan besar serangan kepada negara itu akan meningkat di bulan Ramadhan ini seperti tahun2 sebelumnya…Subhanallah…:sad: tp apalah orang2 seperti Bush itu tahu tentang menghormati bulan suci ini kan…di Malaysia sendiri, selain hangat dengan isu2 yang dibahaskan di parlimen, turut menarik perhatianku ialah isu status halal makanan…maklumlah, bulan Ramadhan…tak sah kalau tak cerita pasal makanan ni…:wink: terbaru, heboh tentang isu roti High 5…sedih jugak coz’ they used to be my favourite bread…:sad: anyway, buat peringatan kepada semua termasuklah diri sendiri, diharap agar lebih berhati2 dalam pemilihan makanan…pastikan makanan yang dibeli terdapat logo halal yang disahkan oleh pihak JAKIM…selain itu, sumber juga haruslah halal dan bersih…(panjang kalau nak bincang kat sini…hehe…)…sebab itu makanan yang disediakan di rumah adalah yang terbaik…LUV MY MOM’S COOKS SO MUCH…:mrgreen:

oh ya, dalam sedar tak sedar…tinggal lbh kurang seminggu saja lagi untuk menamatkan internship di PTGM ni…di minggu2 akhir ni, terasa liat pulak nak datang office…kerja pun dah takde sangat…selain update website, membantu kerja2 office dan menghadap pc…:mrgreen: cuma di sini, sudah terasa bahangnya kedatangan Ramadhan…alhamdulillah, memang benarlah bulan Ramadhan ini bulan penuh kerahmatan dan barokah…pagi tadi dapat sekotak kurma dan baru sebentar td…dapat pula nasi beriani beserta air kotak…tak tahu apa lagi selepas ini…apa2 pun, syukur alhamdulillah…rezeki…:mrgreen:

teristimewa buat ukhti Hani dan akhi Zainal, tahniah kuucapkan dengan kelahiran cahaya mata mereka yang kedua, Fatma Nuha…actually, hari ini genaplah sebulan kelahiran puteri mereka itu…agak lewat juga kuketahui berita ini…jika tidak menjenguk blog mereka, sudah pasti lebih jauh ketinggalan…alhamdulillah, ini semua berkat mimpikan si abang, Aleef Nufayl malam td…:wink: buat Nufayl dan Fatma, semoga menjadi anak2 yang soleh dan solehah, penyejuk mata ummi dan abu serta menjadi insan yang berguna kepada bangsa, agama dan negara…Amiiinnn Ya Rabbal ‘Alamiinn….:smile:


4 responses to “Menghitung Hari….~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: