perjalanan baru bermula (part II)..~

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lg Maha Penyayang…

Selawat dan salam buat kekasih-NYA, Muhammad Sollahu’alayhi wassalam… para sahabat, para tabi’in dan ahlul bait…

alhamdulillah…akhirnya, baru kini “kerajinan” ku kembali utk menyambung entri yg tertangguh dahulu…kekangan masa & kekurangan fasiliti, menyukarkan aku utk aktif dlm dunia blog ini…apa2 pun, aku tetap bersyukur krn msh lg diberi kesempatan oleh-Nya…

berbalik pd entri ku yg tertangguh…

khidmat ku di sekolah rendah itu berakhir pd pertengahan Mac 2008…mendapat offer dgn slh sebuah company US di Cyberjaya, membuatkan aku berasa sedikit teruja & tidak sabar…mungkin hrpn ku terlalu tinggi utk meng’apply’ apa yg tlh ku pelajari di U dulu…bekerja sbg Web Content Developer, wlu x segah namanya, tasks yg diamanahkan kdgkala agak mencabar jugak…wlu secara asasnya, hanya ‘copy n paste’ tetapi byk yg kuperolehi…insan2 yg kukenali sewaktu di sana juga ilmu2 yg tak ternilai, sudah cukup memberikan impak yg besar dlm hidupku…namun, semuanya hanya mampu bertahan krg dr 2 thn…menjelang awl 2009, company ini sgt2 terkesan dgn kejatuhan ekonomi di USA…wlupun tiada staff yg diberhentikan, namun effect terhdp gaji kami agak ketara…tak mahula aku menceritakn secara detail ttg “penderitaan” kami…tp cukupla ku nyatakan di cni, inila antara sbb n punca utama knp ramai staff2 yg agak baru, tidak betah utk tinggal lama…n termasukla aku…alhamdulillah, pertolongan Allah smpi tepat pd msnya…aku mendapat offer lg dr sebuah company Singapore…offer ini ku terima slps 1 minggu menghadiri intw…mmg tak sangka…tp inila yg dikatakan takdir n ketentuan dr Yang Maha Esa…TERIMA KASIH YA ALLAH…kebetulan, ofisnya terletak selang satu bangunan dgn ofis lama ku dulu…position ku di ctu msh sama cuma kini baru bnr2 terasa ‘berat’ di sebaliknya dgn tugasan2 yg diamanahkan…alhamdulillah, sudah msk bulan ke tiga ku di company baru…mudah2an aku dpt mengalas tugasan yg diamanahkan dgn sebaik2nya…ku harapkn juga dpt mengutip ilmu2 n pengalaman2 yg berharga di sini…insyaAllah…

buat x-collegues ofis lama: nadya (kini di DHL), kak ummi (kini di MOSTI), kak lin (dh nk resign), kak nurul, kak heni, kak fatin (kini di Air Asia), sylvia, suganthi (kini di SME) n yg lain2 yg tak dpt ku sebutkan di sini, saat2 bersama kalian adalah antara kenangan2 manis yg tak mungkin aku padamkn dlm memori ku…alhamdulillah, Allah masih izinkan kita berhubung n bertemu…kpd sahabat baikku, nadya…terima kasih krn tlh berjasa me’forward’kan resume…jasamu itu tlh mencatatkn 1001 pengalaman berharga buatku…sememangnya aku amat2 menyayangi kalian…kita tetap satu family smpi bila2…insyaAllah…(^_^)

2009 sudah hmpr sebulan melabuhkan tirainya… kini 2010 kutempuhi dgn diiringi azam2 ku yg blm lg tertunai…mudah2an Allah berikan aku kesihatan, kekuatan n kesempatan utk merialisasikan azam2 ku pd thn ini…insyaAllah…do’akan sglnya dipermudahkan….


3 responses to “perjalanan baru bermula (part II)..~

  • purelywhitelily

    Assalamualaykum..
    wahai sahabat sahabiah sekalian.. korg semua telah terlambat.. ku telah berjaya menempatkan diri sebagai peng’komen’ pertama entri ini… hins..hins… :p

    okeh2.. cut it out..😀

    Buat sahabatku Ayu… you’re may precious friend forever.. Allah jua yg menggerakkan naluri hati ini utk sama2 memberi pertolongan kpd sahabat yg memerlukan… marilah sama2 kita memanjatkan kesyukuran kpd-Nya kerana dgn keizinan-Nya jua, kita telah bertemu dan menjadi sahabat suka dan duka… moga ikatan persahabatan kita yg terjalin ini berkekalan hingga ke syurga kelak.. insyaAllah..🙂

    Teruskan menulis untuk berdakwah… moga ia menjadi suatu wadah sebagai pesanan@ pemberi peringatan utk para sahabat sekalian… i’m looking forward for your next post🙂

    sehingga bertemu lagi di arena blogging…😉

    p/s:
    1) insyaAllah ada peluang dan kesempatan ku tlg lg fwd kan resume mu lagi… 😀
    2) nice blog skin..!! keep it up dgn entri yg xputus2.. jgn biarkan blog ini sunyi! (sunyi seminggu ke sebln xmengapa lg.. jgn biarkan sunyi smpai 2thn okeh..?? hehe)

    • alamien84

      wa’alaikumussalam wbt…

      alhamdulillah, trime kaseh nadya😀
      do’akn agr aku tetap istiqomah & x tersasar dr niat asal dlm menulis blog ini…ameen🙂 smoga Allah permudahkan sgl urusan kita n redha kpd kita smua…

  • arda

    aku dah baca ke belum entri ni eh?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: